Uveden novi način glasanja

Projektni tim kampanje „Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva ekonomija 0%» obavještava javnost da će od danas, 1. Oktobra, biti u funkciji sistem glasanja za projekte od opšteg društvenog značaja. Svi građani/ke će moći, pored već postojećih info punktova širom Crne Gore, da glasaju preko linka glasaj.budiodgovoran.me, kojem se može pristupiti i putem web portala Budi odgovoran. Prilikom glasanja na navedeni način nije neophodno i prijaviti nepravilnost u oblasti sive ekonomije. U skladu sa uspostavljenim pravilima, uz obaveznu registraciju, građani/ke će preko portala moći da glasaju jedanput za neki od jedanaest projekata sa liste predloga.

Novi način glasanja uveden je uvažavajući sugestije dobijene u komunikaciji sa građanima, ali i kroz detaljne analize javnog mnjenja, a u cilju pojednostavljivanja procedura, postizanja veće transparentnosti cjelokupnog procesa glasanja, kao i onemogućavanja eventualnih zloupotreba i nesavjesnog postupanja.

Do sada su na info punktovima glasali građani Nikšića, Žabljaka, Kotora, Tivta, Bara i Ulcinja i glasanje će biti nastavljeno prema sljedećem rasporedu:

  • Mojkovac i Kolašin, subota i nedjelja, 3 i 4. oktobar 2015. godine,
  • Herceg Novi, subota, 10. oktobar 2015. godine,
  • Budva, nedjelja, 11. oktobar 2015. godine,
  • Berane i Bijelo Polje, subota i nedjelja, 17 i 18. oktobar 2015. godine,
  • Podgorica, subota, 5. decembar 2015. godine.

Precizno vrijeme i mjesta info punktova po gradovima, projektni tim će objavljivati blagovremeno, putem naloga Budi odgovoran na društvenim mrežama Facebook i Twitter, kao i putem veb stranice www.budiodgovoran.me.

Podsjećamo građane/ke da nepravilnosti u oblasti sive ekonomije i dalje mogu prijavljivati putem web, Android i iOS aplikacije “Budi odgovoran”, pozivanjem kol-centara Poreske uprave (19707) i Uprave za inspekcijske poslove (080 555 555), te da od sada mogu i pretraživati prijave koje su dostavili i pratiti status postupanja po istima koristeći redni broj prijave.

Projektni tim kontinuirano radi na proširenju i jačanju funkcionalnosti portala Budi odgovoran, te je najnovijim izmjenama građanima omogućeno da daju prigovor ukoliko na prijavu koju su dostavili nije odgovoreno u zakonskom roku, kao i sugestije za unapređenje rada projektnog tima i službi nadležnih za postupanje po prijavama.

Kampanja “Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva Ekonomija 0%” realizuje se u okviru projekta “Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije” koji se sprovodi u saradnji Vlade Crne Gore, Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>